Preveč stresa ni dobro za naše telo. Le to se lahko na to odzove z različnimi reakcijami. Eno izmed teh je tudi anksioznost. To pomeni stanje v telesu, ko se le to odzove na kakšen stres. Vpliva lahko na našo miselnost in pa na naša čustva, seveda oboje v negativno smer. Ravno zaradi tega se moramo izogibati stresu, če je to le mogoče. Če ni pa morate tudi poznati kako premagati anksioznost, tako da ne rabite nekoga drugega za pomoč. Kako jo premagati se lahko naučite čisto sami.

anksioznost

Ko ste ankiozni boste vedno živčni in tudi posledično razdražljivi. Prav tako ne boste vedeli kako se sprostiti in pomiriti. Vse to lahko vpliva tudi na vaše zdravje. Lahko hudo zbolite in to je razlog zakaj si morate vedeti pomagati, ko boste naslednjič v takšni situaciji. Je pa anksioznost res pogosta. Pojavlja se pri odraslih in to kar pri enem od petih. To je res pogosto in pa vemo, da nas danes lahko hitro imajo za nore in nas s tem samo tlačijo. So pa nekateri znaki, s katerimi lahko spoznate to stanje. Imeli boste slabosti, pogoste glavobole, hitro bitje srca in pa oteženo dihanje. S temi znaki lahko sami ugotovite, da pa se je tudi pri vas pojavila anksioznost. Če imate pa takšno osebo ob sebi, ji pa je potrebno nuditi oporo, da se bo le ta boljše počutil.

Se pa tega ne rabite sramovati. Zavedajte se, da je vsak vsaj enkrat doživel to. Življenje je polno nekih ovir in vse to nas lahko hitro spravi do ankioznosti. Ravno zaradi vsega tega je pa anksioznost tudi tako pogost pojav. Ne bojte se teh težav zaupati osebnemu zdravniku, da vas napoti k psihioterapevtu. Pomoč je potrebno poiskati čim prej, da se začnete tudi zdraviti. Bližnjim pa ves čas nudite svojo oporo, tudi med samim zdravljenjem.