Za kompresorje ali delovne stroje ste že mogoče slišali. Mogoče pa ne vete, da pa poznamo kar nekaj različnih vrst kompresorjev. Ena izmed vrst kompresorjev so tudi batni kompresorji. Ti so največkrat uporabljeni doma, na primer v kakšnih garažah. So pa recimo majhni, tako da jih lahko pospravite marsikam in ne bodo zasedli veliko prostora. So pa to tudi premični kompresorji, torej jih lahko premikate iz enega prostora v drugega.

batni kompresorji

Batni kompresorji so torej vrsta kompresorjev, ki so pa kar majhni. Takšno velikost imajo zaradi tega, da jih lahko uporabljate doma, na primer v garažah ali pa pač v kakšnih delavnicah. Lahko jih uporabljate tudi marsikje drugje, kot so kakšne industrije. So pa drugače batni kompresorji najbolj popularni in tudi največ ljudi se odloči, da bo pa kupilo ta kompresor. Ti kompresorji pa sesajo zrak z pomočjo bata, ki je v notranjosti tega kompresorja. Imajo pa ti kompresorji res eno slabo lastnost in to je slab ventil v kompresorjih. To pa pomeni, da morate batne kompresorje večkrat peljati na servis. Kar pa je seveda lahko velik in nepotreben strošek. Drugače pa ena zanimivost, da so pa batni kompresorji v uporabi že zelo dolgo, že več kot 200 let. To pomeni, danih ljudje res že dolgo uporabljajo in potem ni nobeno presenečenje, zakaj se ljudje odločijo kupiti ta kompresor in ne nek drug.

Batni kompresorji so torej najbolj popularni kompresorji. Ljudje jih uporabljajo marsikje in imajo to prednost, da so pa res majhni in jih je možno tudi predstavljati iz enega prostora v drugega. To sta na primer dve odlični lastnosti teh kompresorjev. Pa tudi ti kompresorji so že dolga leta v uporabi, kar pomeni da niso nekaj novega na tržišču. Seveda pa bodite pri nakupu pozorni na kvaliteto kompresorja. Najbolj kvalitetni batni kompresor lahko kupite v trgovini Pentiv.