Bolečine v želodcu se lahko pojavijo zaradi različnih vzrokov. Največkrat je kriva hrana oziroma užite snovi. Pogosto a se bolečine pojavijo tudi, če smo pod stresom. Kako najlažje zdraviti bolečine v želodcu, se pogosto sprašujejo tisti, ki imajo veliko bolečin in so kronične pa ne vedo, kako bi si pomagali. Rešitev je zagotovo zdrava prehran, opustitev pitja alkohola in kajenja, življenje brez stresa pa nekateri čaji in kapljice ter tinkture, ki pomagajo zdraviti želodec ter težave.

bolečine v želodcu

Če imate bolečine v želodcu, se najprej vprašajte, kaj jeste? To je izjemno pomembno. Bolečine povzroča nepravilna prehrana, med katero sodi zagotovo veliko pekočih jedi, feferoni, čebula, por, vložene in kisane jedi, konzervansi, težko prebavljiva hrana kot sta meso in lečni izdelki, stročnice, ki se jim dodaja težko prebavljiva hran kot so jajca, trdi in oleseneli deli rastlin, bela moka in sladkor, preveč tekoča hrana ali premalo prežvečena hrana.  Če uživate tako hrano jo opustite in zamenjajte za vlakninsko hrano in dobro, res dobro prežvečite vsak grižljaj. Bolečine v želodcu se namreč pogosto pojavijo tudi, če jemo prehitro, premalo žvečimo ali je hrana preveč mrzla ali prevroča.

Bolečine v želodcu lahko nastanejo tudi zaradi psihosomatskih vzrokov, kot so so strahovi in prevelik konstanten stres. Lahko je tudi oboje skupaj. Nujno boste morali spremeniti način prehranjevanja in življenja. Olajšate pa si jih lahko na primer s kamilicami, smrekovit kapljicami, rmanom, peteršiljem, sivkinim čajem in počitkom v mirni, tihi in temni sobi.

Vprašajte se, ali je treba, da trpite? Proti bolečinam lahko naredite največ sami z drugačnim načinom življenja, prehranjevanja in uporabo naravnih pripravkov iz rastlin. Odločitev je vaša, ker vam pri tem zdravnik ne more dosti pomagati, saj on lahko le nekaj zašije, svetuje, da kakšno umetno zdravilo, ki lahko povzroči še večje tegobe, vse ostalo je seveda na vas samih, zato vzemite zdravje v svoje roke.