Študij postaja vse pogostejša praksa številnih mladih. Če je bila davno nekoč temelj osnovna šola, kasneje srednja,  pa je danes za dober začetek nujna tudi fakultetna izobrazba. Se zanimate za študijske programe, ki jih izvaja ekonomska fakulteta? Vas zanima, zakaj so študijski programi na tej fakulteti vedno dobra izbira? Ostanite z nami.

Zakaj je ekonomska fakulteta prava izbira?

ekonomska fakulteta

Izbira študijskega programa je za mlade pravi izziv. Odvisno od izbire študijskih programov namreč mladi izberejo tudi svojo prihodnost. Po končani srednji šoli imajo mladi pogosto že poklic, ki pa ga želijo nadgraditi. Srednje strokovno izobraževanje,  ki omogoča pridobitev naziva tehnik omogoča zaposlitev in nadaljnje izobraževanje. Srednje splošno izobraževanje, ki vodi v pridobitev naziva gimnazijski maturant, prav tako omogoča zaposlitev, je pa možnosti zaposlitve za te pokliče manj zato se v večini vsi usmerijo v višje in visokošolske programe po lastni izbiri.

Primerni z kandidati za študij na ekonomski fakulteti so vsi, ki so zaključili srednje strokovno ali splošno izobraževanje in, ki jih pokliči povezani z ekonomijo veselijo. To so najrazličnejši študijski programi, kjer urice svoja znanja s področij kot so matematična in finančna pismenost, pa tudi sodelovalo in povezovalno delo na področjih trženja in podjetništva.  Študijski programi ponujajo širok nabor možnih zaposlitev ter so prava izbira tudi za tiste, ki se v svetu še vedno iščete. Na programih namreč hitro prav vsak najde nekaj zase.  Dodaten bonus pa so tudi številna razpisna mesta. Ta na eni strani omogočajo lažji vpis, na drugi strani pa nudijo zagotovilo,  da boste v množici bodočih strokovnjakov, našli tudi najboljše prijatelje za celo življenje.  In kdo ve, morda boste prav tam spoznali tudi partnerja za vse življenje – pa naj bo to zasebni ali poslovni partner.

Vsi, ki že veste kam in vsi tisti, ki svoj prostor v množici zaposlitev še iščete – raziščite svoje možnosti ter najdite programi zase.