Hipnoza, imenovana tudi hipnoterapija ali hipnotična sugestija, je transu podobno stanje, v katerem imate povečano osredotočenost in koncentracijo o čemer si preberite več tukaj https://www.mastermindakademija.com/samohipnoza-hipnoza/. Hipnoza se običajno izvaja s pomočjo terapevta z besednim ponavljanjem in mentalnimi slikami. Ko ste pod hipnozo, se počutite mirni in sproščeni ter ste bolj odprti za predloge. Vse, kar danes počnemo je to, da hipnotiziramo sebe in druge z besedami, zato je nujno, da se odvadite, če vam je kdo vsilil negativna mnenja o sebi in da si sugerirate pozitivne stvari ter si tako tlakujete pot do uspeha. Zato se vpišite na tečaj in usmerite sebe ter druge v pravo smer.

S hipnozo lahko pridobite nadzor nad nezaželenim vedenjem ali se lažje spopadete s tesnobo ali bolečino. Pomembno je vedeti, da čeprav ste med hipnozo bolj odprti za sugestije, ne izgubite nadzora nad svojim vedenjem. Hipnoterapija je lahko učinkovita metoda za obvladovanje stresa in tesnobe. Zlasti lahko hipnoza zmanjša stres in tesnobo pred raznimi dogodki.

Hipnoza lahko pomaga pri bolečinah in negativnih stanju telesa in duha človeka. Če nikakor ne morete uspeti ali ste uspešni in ne vrhunski in imate blokado, jo bo ta metoda odpravila. Postali boste sanjsko uspešni in dosegli boste vse, o čemer sanjate vsak dan. Če uporabljate to metodo, se vam zgodi sprememba vedenja. Hipnoza se z nekaj uspeha uporablja pri zdravljenju nespečnosti, močenja postelje, kajenja in prenajedanja.

Za hipnozo ne potrebujete posebne priprave. Vendar je dobro, da nosite udobna oblačila, da se boste lažje sprostili. Poskrbite tudi, da ste dobro spočiti, da med sejo ne boste nagnjeni k temu, da bi zaspali. Izberite terapevta, ki ima certifikat za izvajanje hipnoze. Poiščite priporočilo nekoga, ki mu zaupate. Poučite se o katerem koli terapevtu, o katerem razmišljate. Vaš terapevt vam bo razložil postopek hipnoze in pregledal vaše cilje. Nato bo terapevt običajno govoril v nežnem, pomirjujočem tonu in opisal slike, ki ustvarjajo občutek sproščenosti, varnosti in dobrega počutja.

Ko ste v dojemljivem stanju, vam bo terapevt predlagal načine, kako doseči svoje cilje, kot je zmanjšanje bolečine ali uspeh v življenju. Terapevt vam lahko tudi pomaga vizualizirati žive, smiselne miselne podobe sebe, ko dosegate svoje cilje. Ko je seansa končana, se lahko sami podate iz hipnoze ali pa vam terapevt pomaga prekiniti stanje sproščenosti.