Je vaš avto vedno poln prstnih odtisov, prask, ptičjih iztrebkov in ostale umazanije? Imate tega počasi dovolj in si želite, da ne bi rabili vedno znova čistiti vaš avto? Potem izberite keramični premaz, ki bo vaš avto zaščitil pred vsemi vrstami umazanije.

Vsak lastnik avtomobila si želi, da bi mu ta dolgo služil in da bi svoj začetni videz ohranil čim dlje. A barva na avtomobilu lahko hitro zbledi, k čemur pripomorejo tudi različni vremenski pojavi. Z različnimi tehnikami zaščite, kot je na primer keramični premaz, lahko avto zelo dobro zaščitite pred vsem tem in tako poskrbite za njegov brezhiben videz.

Cena tovrstnega postopka se razlikuje glede na vrsto in debelino premaza ter lastnosti vašega avtomobila. A pomembno je, da je postopek narejen kakovostno in natančno, kar bo pripomoglo k temu, da se bo umazanija sproti odstranjevala iz avtomobila. Tudi vse manjše poškodbe, ki nastanejo pri pranju avtomobila bodo manj vidne, če se odločite za keramični premaz. Če se boste odločili za ta postopek, bo vaš avto, v primeru, da ga boste želeli prodati, dosegal višje cene na trgu.

keramični premaz

Zunanjost avtomobila je ves čas izpostavljena različnim vremenskim vplivom in umazanijam ter ptičjim iztrebkom, kar pospešuje staranje barvnega laka vašega vozila. Keramični premaz je zato odlična izbira za vse, ki želite ohraniti barvo in lesk vašega avtomobila. Prednost tovrstnega premaza je tudi, da ustvari odporno plast, ki ne prepušča tekočin. Vozilo se zato težje umaže, z njega pa boste lažje odstranili vse vrste umazanije.

Pred začetkom nanosa se avto dobro opere, nato se ga osuši, nazadnje pa se nanese premaz, kar vedno poteka v suhem in pokritem prostoru. S posebnim čistilnim sredstvom se odstrani olja, vosek in ostale depozite. Na vozilo se nato nanese razmaščevalec, sledi pa utiranje premaza, ki se ga po nekaj minutah odstrani.

Keramični premaz za avto je zagotovo dobra investicija. Cena je odvisna od več dejavnikov, kot na primer velikosti vozila, debeline sloja, stopnje obrabe in podobnih reči.