Mini stretch folija je izjemno raztegljiv in odporen plastičen film, ki se ga uporablja za ovijanje najrazličnejšega tovora, predvsem na paletah. Zato se odločite za nakup mini stretch folije za poslovne namene, saj boste tako na kar najboljši način zaščitili svoje izdelke pred poškodbami in zunanjimi neugodnimi vplivi. Večinoma jo izdelujejo iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE) in nastaja v postopku ekstrudiranja. Navita je na kartonskih tulcih, kar še dodatno olajša samo uporabo. Poznana pa je pod različnimi imeni, kot so ovijalna, raztegljiva, povijalna, streč folija, strech in embalažna folija.

mini stretch folija

Zakaj izbrati mini stretch folijo

Mini stretch folija obstaja v rolicah, ki so manjše teže in zato izredno priročne za uporabo. Rolico lahko proizvajalec popolnoma prilagodi potrebam posameznega uporabnika in mu tako še dodatno olajša samo delo pri pakiranju. Povsem individualno se lahko prilagodi širino rolice, dolžino navitja, barvo folije in pakiranje. Najbolj standardne in vedno na zalogi so širine 100mm, 125mm in 250mm pakirane v karton.

Mini stretch folija se nadvse priročno uporablja skupaj z cenovno ugodnimi odvijalci. Le ti hkrati pomagajo zmanjšati trenje med samim tulcem, kjer je navita folija in rokami med postopkom ovijanja. Z njo lahko tako zelo hitro zavijete različne pošiljke, pakete ali izdelke. Zahvaljujoč njeni priročni uporabi pa boste lahko prihranili veliko časa in denarja.

Pomembno je tudi, da izberete ustrezen odvijalec, saj le ta omogoča veliko bolj učinkovito in stroškovno ugodno pakiranje. Zaradi enostavnosti uporabe se za nakup najbolj priporočajo ročni odvijalci za 3 kilogramske ali 5 kilogramske zavijalne role. Material, ki se najpogosteje uporablja za njihovo izdelavo pa je kovina ali plastika.

Stretch folija zelo uspešno ščiti vaše izdelke pred zelo škodljivo vlago, umazanijo, prahom, pogledi in posegi zato je idealna tako za shranjevanje, kot tudi sam transport. Skupaj z ustreznim in kvalitetnim odvijalcem pa je eden izmed nepogrešljivih pripomočkov v čisto vsakem proizvodnem ali skladiščnem podjetju.