Dan danes modni trendi prihajajo in odhajajo, lepi ter zdravi zobje in brezhibna ustna higiena, pa je že vrsto let najpomembnejša stvar. Dobro je da za svoje zobe dobro skrbite, in da jim namenite nekoliko več časa. Na razpolago imate ogromno pripomočkov za nego zob kot pa tudi storitve, kot so npr, implantologija, endodontija, parodontologija in ortodontija (https://www.clarus-dental.si/sl/storitve/ortodontija), ti vam pomagajo pri vsem, kar ne morete storiti sami.

Ortodont je strokovnjak za zobe, ta vam bo pomagal odpraviti številne napake vaših zob. Namenjen je posameznikom vseh starosti, tako mladostnikom kot starejšim. Torej je tu pomembno le to, da si vi sami želite lepega nasmeha. Vsekakor je za to zdravljenje pomembno da imate stalne zobe, torej nekatere mlajše osebe morajo še malo počakati, da jim izpadejo mlečni zobje ter zrastejo stalni. Seveda se to razlikuje od posameznika, kdaj je za vas zdravljenje z zobnim aparatom najbolj primerno vam bo to povedal vaš ortodont. Ta vam bo najprej naredil ortodontski načrt in vam tega predstavil, nato pa boste začeli s terapijo. Ortodont velikokrat pomaga tudi zobozdravniku, saj postavi zobe v pravi položaj za izdelovanje mostička, odpravi potrebo po protetičnem nadomestku in naredi prostor za implant.

Velika večina ljudi ima strah pred zobozdravnikov, ravno tako pa tudi proti ortodontu. Čeprav oba dva specialista skrbita le za vaše dobro, vaše zobe. Ustna higiena je že sama po sebi izjemno pomembna, še bolj pa je med zdravljenjem z zobnim aparatom, saj se hrana rada zatika med žice zobnega aparata in s tem poveča nastanek kariesa.

Zamaknjeni zobje so problem, ki marsikomu predstavlja veliko težav, zato je pomembno da čimprej obiščete specializirano osebo, npt, ortodont, da hitro začnete z vašim zdravljenjem z zobnim aparatom, da bo vaš nasmeh postal lep in zdrav. Nasmeh je vsekakor ena najlepših stvari na posamezniku, zato je videz in zdravje zob še kako pomembno.