Celoten proces gradnje hiše ima številne korake, ki pa se ne končajo z zadnjim položenim zidakom. Čez celoten proces poskušamo narediti naš nov dom čim lepši kar pa ne pomeni, da si vanj želimo nepovabljenih pogledov. Rešitev za ta problem so na primer senčila Kosec, ki nas zaščitijo pred radovednimi pogledi.

senčila

Senčila morda v procesu izgradnje hiše res ne izgledajo kot velik del celotnega procesa, kar pa ne more biti bolj narobe. Zagotovo bi se lahko reklo, da spadajo med bolj pomembne elemente vašega novega domovanje saj imamo nalogo, ki jo morajo opravljati 24 ur na dan, vsak dan v letu. Senčila imajo mnogo funkcij, od katerih so dve primarne: zaščita pred soncem in radovednimi pogledi. Zaščita pred soncem je za večino samoumevna saj so navadno vse stvari na oknih namenjene vsaj temu. Toda poleg zaščite pred ultravijoličnimi žarki, vas lahko zaščitijo tudi proti ostalimi vremenskimi vplivi ter tudi nadležnimi insekti katerih res nobeden nemara. Druga primarna funkcija, ki smo jo omenili je seveda zmožnost senčila, da nas obvaruje tudi pred radovednimi pogledi. Če lahko ustavijo sonce, potem lahko ustavijo tudi en majhen pogled. S primernimi senčili se lahko v neki meri zaščitimo tudi pred vdori, ki so  večji od insektov in sicer vlomilci. Seveda to ni 100% zaščita, vendar je to vsaj še eden dodaten korak katerega morajo vlomilci obiti, če želijo vstopiti v naš dom. Senčila prinesejo še nekatere druge dobre lastnosti kot so zvočna in toplotna izolacija, ter seveda možnost popolne zatemnitve prostora.

Naloge, ki jih lahko senčila opravljajo se številne, poleg tega pa morajo tudi izgledati primerno saj si ne bi hoteli, da bi nam uničila estetiko prostora ali stavbe del katere so. Cilj doma je, da imate mesto v katerem se lahko počutite prijetno, kar pomeni, da estetike res ni nekaj kar se lahko preprosto zanemari.