Med je energijsko bogato zdravilo in eden izmed najbolj znanih čebelarskih pridelkov. Za več podrobnosti o medu si preberite na spletni strani https://medenizaklad.si/slovenski-med/. Slovenski med je unikaten in lahko ima tudi označbo za poreklo. Če kupite med od dobrih slovenskih proizvajalcev vam zagotavljamo, da se kupili med ene najboljše kakovosti na svetu. Slovenski med je čist, kvaliteten ter zelo okusen in se kar precej razlikuje z medom iz tujine. Med je živilo, ki se v njem skriva polno zdravilnih lastnosti, ki pomagajo pri hitrejšem zdravljenju različnih viroz, prehladov, vnetji in nam krepi odpornost. Če hočete uporabljati med  tudi kot zdravilo in se samo kot sladilo na raznih jedeh si morate priskrbeti res kakovostni med od slovenskih čebelarjev.

Slovenski med je zelo preprosto prepoznati. Če boste na embalaži medu našli kratico SMGO pomeni, da gre za slovenski med z geografskim poreklom. Geografska označba medu  je lep simbol slovenske tradicije in z njim ohranjamo podobo slovenske pokrajine.  To je certifikat, ki vam pove da boste dobili resnično kakovostni izdelek v tem primeru kakovostni med. Čebelarji s to oznako oziroma s tem certifikatom morajo slediti in upoštevati določene pravile in standarde sicer mu lahko naziv odvzeme nadzornik, zato jih pogosto obišče in preverja in nadzoruje postopek izdelave medu in njegovo kakovost.

Čebelarji se tudi sami zavedajo, da mojo proizvajati kvaliteten in dober med tudi če nimajo certifikata. Med z certifikatom boste hitro prepoznali po embalaži kozarcev, saj so tej kozarci značilni samo za slovenski med. Na vsakem kozarcu imamo serijsko številko, ki omogoča, da je lahko kozarec sledljiv. Zaradi opisanih značilnosti na embalaži  točno vemo iz kje je prišel in da imamo v svoji shrambi kvaliteten med. Tako naslednjič ko se boste peljali mimo vaškega čebelarja se ne pozabite vstaviti pri njem in kupiti dobrega kvalitetnega slovenskega medu.