Stolčki za hranjenje otrok so zelo priročni, da otrok v miru je in se zabava zraven ne da bi mami bilo pri tem neudobno. Tukaj je kvaliteten stolček za hranjenje otrok in sicer je v več izvedbah, zato izberete takega, ki vam ustreza. Stolčki za hranjenje se med seboj razlikujejo po velikosti, saj so namenjeni različnim starostnim skupinam otrok, predvsem pa dojenčkom in prizadetim otrokom, ki ne morejo še sedeti sami, ampak potrebujejo oporo in varovanje, da na padejo po tleh. Stolček, na katerem otrok sedi mora biti kvaliteten in tudi zelo udoben ter ergonomski.

Kvalitetni stolčki za hranjenje so izdelani tako, da majo ergonomsko sedalo in okoli otroka je varovalna ograja, ki je hkrati naslonjalo za roke. Spredaj ima otrok možnost, da so noge svobode in lahko z njimi telovadi po želji, hkrati pa imajo noge oporo. Hrbtni del je ergonomsko oblikovan in nagnjen zato, da otrok lahko sedi ali pokonci ali se nagne, ko se utrudi, ker nima še razvitih mišic in kit. Naslonjalo mora biti tako visoko, kot je glava, da mu ne omahne in si ne poškoduje tilnika.

Stolčki za hranjenje za večje otroke so oblikovani drugače, imajo naslonjala za roke in ponavadi je spredaj mizica za to, da lahko nanjo postavite jed, pijačo in igrače. Odložite lahko tudi slinček ali robčke in brisače. Izbirate lahko med več različicami. Nekatere se zložijo, kot so naravni leseni stolčki, ki so izjemno cenjeni zaradi naravnega materiala in praktičnosti.

Niso vsi stolčki za hranjenje enako visoki. Nekateri so dosti višji od drugih. Na primer, če vzamemo pod drobnogled najmanjši stolček je dejansko kahlica. Ta je primerna za otroke, ki težko kakajo ali imajo drisko in podobno, da med hranjenjem sedijo na kahlici in se lahko sproti iztrebijo. Srednje visoki stolčki so samostojni in imajo lastne noge. Te noge so lahko statične ali pa so v obliki gugalnika. Zelo visoki stolčki so namenjeni večjim otrokom. Imajo opornice za roke in otroci lahko enakovredno sedijo za mizo z odraslimi tako, da so udobno nameščeni.

Tako bodo otroci lahko jedli ljudmi z mize z odrasle, kar jim bo zelo všeč, saj radi posnemajo svoje starše ter druge odrasle v svoji okolici. Otrok se bo tako naučil druženja, bolj bo socializiran in predan družini. Zelo vam bo zaupal, hkrati pa bo samostojen in se bo učil veščin prehranjevanja ter bontona od vas, kar mu bo ostalo za vse žlebljenje.