Sigurno ni človeka, ki ne bi imel rad kaj sladkega, kakšno dobro sladko pecivo. Večkrat si zaželimo, da bi pojedli nekaj sladkega, čeprav vemo, da kakšno pecivo hitro vzdigne kakšen gram na naši tehtnici. Pa ne bomo sedaj o kilogramih, ki jih imajo nekateri preveč. Vsak ve narediti kakšno pecivo, saj po receptu tudi ni težko kaj narediti. Danes že otroci znajo kaj dobrega speči, da si lahko kar prste obliznemo. Trikrat pečeno pecivo je eno od tistih vrst peciva, ki je hitro in zelo dobro. Naredimo ga lahko vsi, ne rabiš biti kakšen poseben slaščičar ali kaj podobnega.

Že sama beseda trikrat pečeno pecivo nam pove, da se pecivo, da tri krat v pečico. Mogoče sedaj kdo hitro pomisli, da je to res zapleteno in da se s tem ne bo ukvarjal. Ne smemo nekaj naprej sklepati, najboljše, da si v nadaljevanju preberete tako recept, kot samo pečenje in potem presodite, če je res težko in zapleteno.

Naprej bom naštela vse sestavine, za celotno pecivo, potem pa bomo lepo po korakih začeli s samo pripravo. Pekač je najboljše nekje 25x30x8 cm, lahko kakšen centimeter več ali manj, mislim, da ne bi smelo bit nič narobe. Sestavine, ki jih potrebujete za pecivo so: 6 jajc, 300g keksov maslenih, 600g skute, 300g masla, 180g sladkorja, dva vanilj sladkorja, 600g kisle smetane in še enkrat 70g sladkorja. To so vse sestavine, sedaj pa bomo lepo po korakih začeli s pečenjem in pripravo trikrat pečeno pecivo, ki je hitro narejeno, edino za pojesti je najboljše drugi dan.

trikrat pečeno pecivo

Najprej bomo spekli prvo plast. Zato potrebujete kekse, ki jih razdrobite. Seveda najprej pa še moramo, kot za vsako pecimo namastiti pekač, ter prižgemo pečico na 180 stopinj. Maslo tudi morate raztopiti, ampak ne ga segrevati. Nato kekse in maslo dobro premešamo ter po razporedimo po pekaču. Vse dobro pretlačimo ter damo peči za 8 minut. Nato morate to plast ohladiti in kar pustite v pekaču, ker smo rekli, da je trikrat pečeno pecivo. Sedaj je komaj prvič pečeno. Sedaj pretlačimo skuto, dodate sladkor 180g ter dodajate tej masi jajca lepo počasi eno za drugim. Vse skupaj lepo premešamo ter damo gor na prvo plast. Spet damo vse skupaj za 20 minut v pečico. Pečica kar naj ostane na 180 stopinjah. Naslednja zadnja plast pa je, da kislo smetano in 70g sladkorja premešamo in polijemo po pecivu. Sedaj spet, seveda tretjič damo v pečico za 8 minut. In to je vsa umetnost trikrat pečeno pecivo.

Sam recept je narejen tako za trikrat pečeno pecivo, da se samo pecimo mora ohladiti. To pecivo se ne je toplo, prav tako ne še isti dan. Najboljše je, če ga daste čez noč v hladilnik, da se vse skupaj lepo napije ter poveže. Drugi dan bo trikrat pečeno pecivo hitro odšlo.

To je samo en recept za trikrat pečeno pecivo, na internetu lahko poiščete še več različnih receptov. Nekateri recepti so tudi takšni, da lahko dodate kakšno sadje, kar je v poletnih mesecih prav prijetno za uživanje. Sedaj vidite, da sam recept ni zapleten, tudi sestavin ni pretirano dosti. Mislim, da bo tako pecivo vsakemu uspelo, lahko pa dodate kakšen kos sadja in bo še boljše. In želim vam dober tek in ne se bat za kilograme.