Mislim, da nas je kar nekaj takih, ki lahko rečem, da smo na nek način obsedeni z peko zunaj. Ampak, če hočemo zunaj pripravljati jedi, potrebujemo en dober žar. Lahko pogledate na spletno stran https://furlan.si/prodajni_program/plinski-zari/ kjer vam ponujajo kvalitetne žare za vse družine. Od kdaj se prodajajo plinski žari, jih ljudje na veliko kupujejo in uporabljajo. Zakaj so plinski boljši od tistih navadnih bomo nekaj povedali kasneje. Meso ali kakšna druga jed narejena na žaru je nekaj posebnega, ima drugačen okus in še umazane kuhinje nimamo, ko vse pripravljamo in pečemo.

No pa se posvetimo žaru na plin. Vsak žar je dober katerega imate doma. Sedaj, če imate še vedno tistega klasičnega, kjer potrebujete drva in kasneje oglje ni nič narobe. Tudi ta je enkraten in zelo priporočljiv. Ampak, če ste se naveličali čiščenja in čakanja, da se zakuri, je pa dobro začeti razmišljati, da si nabavite žar na plin.

Že samo ime nam pove, da tukaj potrebujemo plin. Sama jeklenka ni draga in imeli jo boste zelo dolgo. Imajo pa ti žari kar nekaj prednosti še. Tukaj res ne rabite čakati, da se vse segreje. Saj se sama plošča segreje zelo hitro, lahko rečemo takoj. Prav tako se vam ne more nič zažgati, saj lahko samo temperaturo nastavljamo z gumbom. Ja, če pozabite na meso in gumb pa lahko  pride do črnih zrezkov, ampak to je drugo.

žar

Prav tako je zelo enostavno samo čiščenje žara. Žar oziroma ploščo na koncu samo pobrišemo s krpo in je urejeno. Vemo kako moramo rešetke na navadnem žaru čistiti in imeti dodatno opremo za to. Tu res nič ne potrebujemo, vse je enostavno in hitro.

Na spletni strani lahko vidite zelo veliko ponudbo različnih žarov na plin. Lahko izberete tistega malega za mizo, večjega z nogicami in še se najdejo. Tudi same cene se razlikujejo, kot lahko vidite. Misli, da se bo en sigurno našel za vaš dom.