V mladih letih, ko poteka naš razvoj, se razvijajo tudi naši zobje. Če hočete dobre dentalne storitve pa obiščite dentalni center Luxdental. Problem pa je, ker skoraj pri večini zobni ugriz postane ukrivljen. Najboljše je, da se takrat odločite, da otroka prijavite pri ortodontu, da ne bo potem, ko bo starejši plačeval za to storitev. Ortodont bo mu dal zobni aparat. Tukaj vam bodo popravili zobe in naredili vaš ugriz raven.

zobni aparat

Zobni aparat je v bistvu nujen, ko vidimo da je ugriz ukrivljen. Tudi, če je kakšen zob višje, kot bi moral biti bodo zobni aparati pri tem pomagali. Ločimo pa stalne oziroma fiksne zobne aparate in pa snemne zobne aparate. Danes pa nudijo tudi zobne aparate za starejše, ker nekoč niso poznali tega in jim ugriza niso mogli popraviti. Je pa za starejše ortodont za plačati, za otroke je pa zastonj.

Fiksni zobni aparat si sami ne moremo odstraniti. V večini primerov je ta aparat potreben, če ugriza ne morejo popraviti s snemljivim aparatom. Je pa pomembna čistoča, ker se pri fiksnem aparatu za njim pojavlja veliko umazanije. Vsake toliko po potreben tudi obisk pri ortodontu, ki vam bo zamenjal žico in tudi zvezdice, če bo to potrebno. Se pa v večini nosi več let.

Snemljivi zobni aparat pa lahko sami snamemo kdaj koli. Z njim ne jemo in ga nimamo v ustih ko si čistimo zobe. Je pa pomembno, da ga nosimo čim bolj pogosto, saj drugače ne bo učinka. Če ga ne boste nosili dovolj pogosto in mislite, da lahko pretentate ortodonta se motite, zato ga le nosite.

Zobni aparat je nujna pomoč, če hočete raven in pa lep ugriz. Če se odločite za obisk ortodonta in vam ta da aparat ga le nosite. Seveda če dobite fiksnega ga boste nosili, ker ga tako ali tako ne morete sami odstraniti.