Keglove vaje za ženske so pomembne, ker krepijo mišice medeničnega dna in zato ženska lahko zadržuje urin, blato ter tudi uživa v spolnosti. Zadržijo tudi maternico na svojem mestu, drugače spolzi ven iz vagine, ko se ženska stara. Keglove vaje za ženske pomagajo tudi nosečnicam, da po porodu nimajo težav z medenico in mišicami, jim ne uhaja urin pri naporih ali smeh in kašljanju ter zadržijo blato ter je maternica v pravi legi, kot mora biti. Te vaje so koristne tako za mlade kot starejše ženske in se priporoča, da se začno izvajati že v mladosti, saj se s tem preprečijo težave kasneje.

keglove vaje za ženske

Na začetku se keglove vaje za ženske izvajajo v mirnem prostoru, da se jih navadite, potem pa jih lahko delate kjer koli in kadar koli, za mizo, na stolu, sede, stoje, leže, ko vam preidejo v navado. Da veste, da imate simptome zdrsa organov iz medenice, se lahko pojavijo naslednje zadeve, kot so bolečine v trebuhu, ki se širijo tudi v hrbet in v ledveni del. Tudi zaprtost in napenjanje je tak znak, pa še bolečine pri spolnih odnosih. Pojavijo se lahko pogosta vnetja sečil. Tudi neobičajno krvavenje iz nožnice, uhaja urin ter imate ves čas občutek, daje nekaj padlo iz nožnice.

Keglove vaje za ženske, ki so primerne seveda tudi za moške, pa bodo vse te zadeve preprečile in pomagale k zdravju. Težave se lahko pojavijo zaradi staranja, težkega fizičnega dela ali menopavze, ker je oseba preveč težka, ker so ji odstranili maternico, je omela carski rez ali težak porod. Keglove vaje za ženske pri vsem pomagajo skoraj čudežno, le izvajati jih je treba. Da bi bili sigurni, kaj we z vami dogaja je najbolje, da obiščete ginekologa n ga povprašate, kaj je narobe in če bodo te vaje pomagale, ker jih zdravniki seveda poznajo in podpirajo.