Če mislite da je konoplja nelegalna in ne zdrava, se pošteno motite. Konoplja v sebi vsebuje tudi zdravilne učinke, ki se v medicini uporabljajo, kot za blažitev bolečin pri bolnikih s močnimi bolečinami.

Če omenimo samo konopljino olje – to je izdelano iz konopljine smole in navadnega olja, zato pride tekoče. V Sloveniji je dovoljeno uporabljati konopljino smolo le, ta vsebuje minimalen delež psihoaktivne spojine THC, in sicer manj kot 0,2 odstotka. Več si lahko pogledate, kaj je zdravilna konopljina smola in zakaj se jo uporablja, tukaj https://konopljazdravi.si/cbd-olje/konopljina-smola/.

Še ena razlika med oljem in smole je v tem, da smola, ko jo užijete, deluje veliko hitreje kot olje. Smola začne že delovati že v 10- 20 minutah, medtem ko olje 30-45 minut. Smolo je priporočeno porabiti v določenem obdobju, a ne smete je hraniti več kot dve leti v hladnem prostoru (v hladilniku), na običajni temperaturi v vašem domu pa lahko le do dva meseca.

Konopljina smola

Pozitivni učinki konopljine smole so, da olajša bolečino in pomaga ob udarcih ali po operaciji, da ne nastane kakšno vnetje. Konopljina smola rešuje probleme z nespečnostjo ter pomaga, da lažje globoko zaspite, saj pomirja in telesu pomaga do potrebnega ravnovesja. Priporočljiva pa je tudi za zdravljenja raka. Vendar pa mora takšna vsebovati v sebi THC za preprečevanje širjenja mutiranih celic v človeškem telesu. Bolniki pa poročajo, da konopljina smola blaži tudi bolečine ter stranske učinke kemoterapije, odžene slabost in s tem poveča apetit.

Rakovi bolniki  potrebujejo približno 60 ml konopljine smole, ki jo morajo razporediti med zdravljenjem, ki traja kakšne tri mesece, nekateri celo več. Na začetku se odmerki jemljejo vsakih 8 ur, 1h pred spanjem, saj šele takrat začne odmerek delovati. Večina bolnikov lahko že po 4-dneh poveča dozo jemanja na vsake 4 dni. S tem se bodo izognili stranskim učinkom, ki jih povzroči konopljina smola. Ko se bolniki navadijo na uporabo smole, potem lahko odmerek ponovno povečajo do približno velikosti 16-18 riževih zrn. Smola pa ima tudi negativne stranske učinke v nekaterih primerih, kot je zaviranje metabolizma in to je zdravju škodljivo.